Htaccess Redirect Generator


1. Selecteer type omleiding

2. Voer uw domeinnaam in


Vermeld niet de domeinnaam www. Domain name only - bijvoorbeeld yourdomain.com.

3. Ontvang uw code


4. Kopieer de code naar uw .htaccess bestandOver Htaccess Redirect Generator

Snel uw.htaccess-bestand maken De implementatie van 301 omleidingen is een veel voorkomende referentieactiviteit om problemen met gebroken links op te lossen of om een site te verplaatsen. Deze online tool helpt u bij het maken van deze omleidingen op de Apache server die door de meeste hosting providers wordt gebruikt. CMS systemen zoals WordPress, Joomla en Magento staan normaal gesproken op dit type server. An.htaccess bestand is een bestand op Apache servers dat gebruikt wordt voor verschillende dingen, waaronder het beheren van de verwerking van verschillende URLs. Een veelvoorkomend gebruik is wanneer een website wordt herschreven en u alle gebruikers die uw oude pagina's bezoeken wilt doorverwijzen naar de nieuwe. In het.htaccess bestand wordt dit gedaan door RewriteRules toe te voegen die 301 omleidingen van de ene pagina naar de andere veroorzaken. Permanent 301 Redirection is de beste manier om een redirection uit te voeren omdat het zoekmachines ook vertelt om hun indexen bij te werken.

Het handmatig aanmaken van deze RewriteRules kan tijdrovend en foutgevoelig zijn. Deze tool genereert de regels voor u. Voer een komma of tabblad in dat de lijsten van oude en nieuwe pagina's scheidt en klik vervolgens op de knop Genereer. Kopieer de resulterende code in uw.htaccess bestand en controleer of de pagina's worden omgeleid zoals gepland. De eenvoudigste manier om dit te doen is om een Excel-bestand met twee kolommen te maken. Plaats de oude pagina's in de eerste kolom en de nieuwe pagina's in de tweede kolom. Kopieer en plak de cellen in het onderstaande formulier. Het enige wat u hoeft te doen is het pad voor elke pagina in te voeren en niet de volledige URL, bijvoorbeeld aboutus.htm. Het simpele feit van het gebruik van toegangspaden betekent dat de gegenereerde regels onafhankelijk zijn van de domeinnaam.

Als u de volledige URL invoert, zal de gegenereerde code ook rekening houden met het domein. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat de regel slechts op één domein van toepassing is of dat de omleiding naar een ander domein wordt overgeschakeld. U kunt het.htaccess bestand maken met behulp van een goede tekstverwerker zoals TextPad, UltraEdit en Microsoft WordPad. Je kunt Microsoft NotePad niet gebruiken. U kunt wachtwoordbeveiliging inschakelen, doorverwijzen naar een aangepaste foutpagina als een gebruiker niet inlogt, of doorverwijzen naar een aangepaste pagina als een gebruiker een fout tegenkomt. Een.htaccess bestand kan één of meer regels bevatten, afhankelijk van de functies die u wilt opnemen. U moet een FTP-programma (File Transfer Protocol) gebruiken om het bestand te downloaden.

U moet het bestand ook downloaden in de modus ASCII. Sommige FTP-programma's gebruiken standaard BINARY om bestanden te downloaden. Als dit het geval is, moet u het veranderen in ASCII. Wanneer u de bestanden in de map van uw website bekijkt, ziet u deze misschien niet, omdat de software op uw webserver deze waarschijnlijk verbergt. Error handling The.htaccess file is erg handig als het gaat om het afhandelen van fouten. Bezoekers raken geïrriteerd als ze een foutmelding zoals een 401, 404, 500 boodschap op een website tegenkomen. Dit is waar het.htaccess bestand gebruikt kan worden om een vriendelijke boodschap aan bezoekers te tonen voor het geval ze problemen hebben met de toegang tot uw website. Rerouting Redirections stelt een webmaster in staat om bezoekers naar uw website te leiden van de ene pagina naar de andere binnen de site. U kunt een bezoeker ook doorverwijzen naar een andere website.

Het is een zeer nuttig hulpmiddel wanneer webmasters niet willen dat bezoekers bepaalde pagina's van de site zien. Wachtwoordbeveiliging Dit is waarschijnlijk de belangrijkste functie die een webmaster zou willen opnemen. Ze willen niet dat iemand de site niet mag bezoeken en er geen toegang toe heeft. U moet bijvoorbeeld een geldige gebruikersnaam en wachtwoord hebben om toegang te krijgen tot uw e-mailaccount. Wanneer er wachtwoordbescherming wordt geboden, voelt de gebruiker zich veiliger bij het delen van informatie op deze website. Zelfs populaire social media sites zijn beveiligd met een wachtwoord. Om uw website met een wachtwoord te beschermen, moet u enkele instructies in uw.htaccess bestand plaatsen. Weigeren van bezoekers Opnieuw kan deze functie worden opgenomen in uw website met behulp van het.htaccess bestand. Sommige sites willen niet dat bezoekers van bepaalde IP-adressen toegang krijgen tot hun site. Deze functie is uitermate geschikt voor het blokkeren van ongewenste bezoekers.

De webmaster kan de IP-adressen kiezen waarmee hij de site kan bezoeken en van welke IP-adressen hij bezoekers blokkeert. In de meeste gevallen staan webmasters bezoekers toe om naar een bepaalde reeks IP-adressen te gaan en blokkeren zo automatisch bezoekers van elk ander IP-adres. Organisaties, overheidsinstellingen gebruiken deze functie om ongewenste bezoekers te blokkeren. Als u een aantal bezoeken van een onbekende site tegenkomt, kunt u die site blokkeren voor het geval u denkt dat het uw CSS-bestanden kan knijpen. U kunt de toegang ook weigeren door verwijzers. Redirection generator.htaccess Het plaatsen van alle commando's die webmasters kunnen willen in het.htaccess bestand op de webserver vereist dat ze de html code kennen. Ja, de commando's die het.htaccess bestand moet uitvoeren, kunnen met behulp van een tekstverwerker worden gemaakt, maar kunnen niet als hulpmiddel worden geplaatst. Om van non-www naar www of van www naar non-www om te leiden is er een.htaccess tool beschikbaar op checkergooglerank.com. Als u wilt dat de tool de code in het bestand.htaccess van uw site opneemt, navigeer dan naar checkergooglerank.com vanuit uw zoekopdracht.