Mozrank Checker


Voer een URL inOver Mozrank Checker

MozRank is een populaire maatstaf voor de populariteit van domeinlinks - met andere woorden, het drukt het aantal en de kracht uit van links die naar een pagina wijzen. MozRank wordt bepaald door moz. com - tot mei 2013 onder de naam SEOmoz MozRank meet het aantal en de sterkte van de links (van buiten het domein) die naar een pagina verwijzen, en drukt de bepaalde autoriteit af in een waarde tussen 0 en 10. Hoe hoger het getal, hoe meer autoriteit - een gemiddelde website bereikt een MozRank van ongeveer 3, terwijl een waarde van 8 of 9 al een domein met extreem hoge autoriteit heeft.

De schaal is logaritmisch, wat betekent dat de afstand tussen de bovenste waarden veel groter is dan die tussen de onderste waarden. Het is dus veel gemakkelijker om de MozRank te verhogen van 1 naar 2 dan van 7 naar 8. MozRank is ook globaal en statisch. Dit betekent dat het wereldwijd wordt berekend - niet specifiek voor een specifiek geografisch gebied - en onafhankelijk van specifieke zoekopdrachten. Net als bij PageRank wordt bij het berekenen van MozRank het link sap van een pagina verdeeld in al zijn uitgaande links. Met andere woorden, een link van één pagina met slechts 30 uitgaande links is tien keer meer waard dan een link van één pagina met 300 andere pagina's die aan beide zijden dezelfde bevoegdheid hebben...

MozRank - de nieuwe PageRank?
Aangezien Google de PageRank niet heeft gepubliceerd, is het belang van MozRank als maatstaf voor de relevantie van een site voor zoekmachines drastisch toegenomen. De overeenkomsten tussen de twee algoritmen zijn duidelijk - in zijn oorspronkelijke vorm bevatte PageRank ook links die naar een pagina wezen, en zou ze opnieuw wegen volgens de PageRank van de gelinkte pagina's. Maar is MozRank de nieuwe PageRank? Sommige SEO's zijn van mening dat dit het geval is. Eén ding is duidelijk: MozRank is geen zoekmachine, dus MozRank geeft geen statistieken over hoe een pagina werkt op Google. Als een SEO-indicator, MozRank is nog nuttiger na het elimineren van PR, omdat het een soortgelijke beoordeling van link populariteit biedt. In tegenstelling tot PageRank wordt deze vaker geüpdatet - ongeveer elke drie tot vier weken.

Andere nuttige waarden: Domeinautoriteit en pagina-autoriteit Naast MozRank biedt ook seotoolsearch. com MozRank Check een waarde voor pagina- en een andere voor domeinautoriteit, die ook worden bepaald door de open-sitebrowser van moz. com. De domeinbeheerder combineert MozRank, MozTrust, het totaal aantal links en het aantal domeinen gekoppeld aan een schaal van 0 tot 100 (hoe hoger de waarde, hoe beter). Deze schaal is ook logaritmisch, wat betekent: om de waarde verder te verhogen zijn meer en sterkere koppelingen nodig. De pagina autoriteit, aan de andere kant, meet deze waarde voor een enkele pagina in plaats van het hele domein. Deze drie waarden maken het mogelijk de autoriteit en het waarschijnlijke succes van de sites te volgen, hetzij wat hun groei betreft, hetzij door de verschillende domeinen met elkaar te vergelijken.