Webpagina Schermresolutie Simulator


Voer een URL inSelecteer schermresolutie:

 
 
 
 
 
 
 
 


Over Webpagina Schermresolutie Simulator

Over de tool


Elk apparaat, of het nu gaat om een desktop, laptop, tablet of mobiele telefoon, heeft een andere schermresolutie. In de huidige geavanceerde smartphone en slimme gadget-technologie, is het noodzakelijk dat webdesigners en grafische ontwerpers weten hoe ze een responsieve gebruikersinterface te ontwerpen, ongeacht het apparaat wordt gebruikt. De webpagina schermresolutie simulator bootst de resolutie van een apparaat en helpt de ontwerper test websites op mobiele telefoons, iPads, laptops en desktops.

Hoe werkt het gereedschap?
De schermresolutie-simulator voor de webpagina bestaat uit een veld waarin u de URL van uw webpagina moet invoeren. Selecteer vervolgens de gewenste schermresolutie of de gewenste resolutie. Als u bijvoorbeeld de gebruikersinterface wilt nabootsen zoals deze op een smartphone wordt weergegeven, moet u een schermresolutie van minder dan 480 pixels selecteren. Alles boven 1024 pixels komt overeen met een desktopresolutie. Klik tenslotte op de knop Check (Controle). De resultaten worden weergegeven in een apart venster dat wordt geopend met de inhoud van de webpagina.

Gebruik
Aangezien de taak van de webpagina schermresolutie simulator is het nabootsen van de schermresolutie van een computer, laptop of mobiel apparaat, het stelt web-en grafische ontwerpers in staat om te controleren hoe ze willen dat de gebruiker om te gaan met de verschillende elementen op het scherm. In het algemeen moeten alle belangrijke informatie of personen die de aandacht trekken zichtbaar zijn voor de kijker zonder er doorheen te hoeven scrollen. Evenzo mag een belangrijke actieoproeptoets niet worden verborgen. Hoe gebruiksvriendelijker de ervaring van de bezoeker, hoe groter de kans dat hij terugkeert naar de site of een aankoop doet.